:

Szerző: roberto

2001. július 6. 11:23

GNOME-hírek: Nautilus 1.0.4 és Bonobo 1.0.7

GNOME[LinuToday, LinuxProgramming] Itt a Nautilus fájlkezelő és grafikus környezet első olyan verziója, amely már a Nautilust kifejlesztő cég, az Eazel csődje után jelent meg. A forrás az ftp.gnome.org-ról tölthető le, az előző verzióhoz képest főleg hibajavítások történtek és a bejelentés szerint gyorsabbá is vált a programcsomag.

A függőségek -- az előző verziókkal ellentétben -- nem változtak, a fordításhoz nincs szükség új gnome-vfs, librsvg és eel libekre. Sőt, néhány dolog el is tűnt a Nautilusból, ezentúl nincs szükség az ammonite és trilobite csomagokra, ezek ugyanis az Eazel hálózati szolgáltatásainak használatához voltak szükségesek, de az Eazel már megszűnt. Egy lib frissítése azonban, ha nem is szükséges, de ajánlott, ez pedig a Bonobo, amelyből tegnap jelent meg az 1.0.7-es verzió, amelyben az 1.0.6 hibáit javították ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.