Szerző: roberto

2001. július 5. 20:08

Megjelent a KDE 2.2 első bétája

KDE[KDE News] A LinuxToday-en már két napja futott hír, hogy megjelent a KDE 2.2 első bétája, de a KDE Projekt csak ma jelentette be hivatalosan a KDE új tesztelésre szánt verzióját. Az új verzió -- bár sok változás történt -- binárisan is kompatibilis lesz az a 2.x-es sorozat eddigi tagjaival.

Az új verzióban a desktop szintjén jelent meg a nyomtatás támogatása, nem kell tehát minden esetben segédprogramokra bízni a nyomtatás grafikus felületről való beállítását. A Konqueror, a felület integrált fájlkezelője, webböngészője gyorsabban dolgozza fel a HTML oldalakat és a JavaScript elemeket, az animált gifek kikapcsolhatókká váltak, valamint megjelent az előnézet a PDF-hez, PS-hez és a bizonyos hangfájlokhoz is. A KDE levelezője, a KMail ezentúl képes IMAP szerverekhez csatlakozni, és képes több PGP profile támogatására. Jó néhány modullal bővült a Control Center, amely így még több beállítási lehetőséggel kényezteti a felhasználót.

A változások teljes listája a KDE websiteján olvasható. A KDE 2.2beta1 csomagok forrásban, néhány disztribúcióhoz pedig előre csomagolt bináris fájlokként letölthetőek a KDE FTP-szerveréről vagy valamelyik tükörről.

Egy fontos megjegyzés azoknak, akik maguk szeretnék lefordítani a KDE friss bétáját: a fejlesztők külön felhívják a saját fordítást kedvelők figyelmét arra, hogy ne a gcc 3.0-val fordítsák le a desktopot!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról