Szerző: Barna József

2001. július 3. 19:12

Magyar legenda: 5 DVD-meghajtó tesztje

HIRDETÉS

A RiO oldalára felkerült a hazánkban kapható DVD-meghajtókat szemléző tesztsorozat második része. Az első rész elméleti bevezetője után e cikkben két Ricoh és ASUS, valamint egy Panasonic IDE csatlófelületre illeszkedő meghajtó kerül terítékre. Ízelítőül álljon itt egy részlet a bevezetőből:
A DVD teszteket két különböző lemezzel végeztük, a Csinibabával, illetve a Mátrixszal. Ennek az az oka, hogy [míg] a Csinibaba a maga 4 GB-jával egy egyrétegű DVD-re is ráfért, addig a Mátrixnak egy kétrétegű lemezre volt szüksége. A DVD paraméterek vizsgálatához a DVD Speed 99 0.2 beta verzióját hívtuk segítségül. A mérési adatok jól tükrözik a lemezek fizikai sajátosságait: a Csinibaba film estében a lehetséges maximális olvasási sebesség folyamatosan nőtt, addig a Mátrixnál - körülbelül a film közepénél - volt egy maximum, előtte és utána csökkent a sebesség. (Ez annak köszönhető, hogy kétrétegű lemezek esetén az első réteg folytatását a 2. rétegen kívülről befelé írják. Ennek a technikának a neve Opposite Track Path - ellentétes nyomvonal.

A CD-olvasási jellemzőket az előző CD-RW tesztjeinkben használt CD-kel és mérőprogrammal (CD Speed 99) végeztük a korábban bemutatott szempontok alapján.

A teljes teszt itt olvasható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:03

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.