Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 29. 12:52

Lila alaplapok az AOpentől: a színháború folytatódik

Az AOpen két lila alaplappal száll be a gyártók között dúló színháborúba.

Mivel az új alaplapok teljesítményben és szolgáltatásokban is szinte megegyeznek, a gyártók a színekben vélik megtalálni az identifikálás módját. Az ABIT fehér alaplapot dob piacra, az MSI vörösben utazik, az ECS pedig a rózsaszínt preferálja. Az AOpen a lila mellett döntött, amikor új SocketA foglalatos alaplapjainak tervezése került szóba.

Az AOpen két új lapja a VIA KT266 chipkészletre épül. Az AOpen AK77 Pro és AK77 Plus alaplapok egyaránt 3 DIMM memóriafoglalatot tartalmaznak, a bővítőkártyákat pedig 5 PCI, 1 CNR és 1 AGP slotba helyezhetjük el.


AOpen AK77 Pro (Fotó: Hartware)

Az integrált AC'97 audio és a 6 USB eszköz támogatása is szériafelszerelés, mint ahogy az AOpen Die-Hard BIOS is az. A processzorok szorzója és a Vcore dip kapcsolók segítségével változtatható.

A két alaplap között az egyetlen lényegi különbség, hogy az AK77 Plus-t egy Promise IDE/RAID vezérlővel is ellátták.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról