:

Szerző: Ady Krisztián

2001. június 26. 20:00

Magyar legenda: DVD-Audio ismertető, első rész

[BoY] A DVDCenter oldalán megjelentetett ismertető első részéből sok érdekes információhoz juthatnak azok, akik nincsenek igazán tisztában a DVD-Audio szabvány lehetőségeivel és korlátaival. Ez utóbbiak lényegében hanyagolhatóak is...

Egy kis részlet a cikkből:

    "Bár a CD viszonylag nagy dinamikával rendelkezik, minden 20 kHz feletti hangot egyszerűen levág. A DVD-audio 192 kHz-ig képes tárolni a hangot, és a dinamikája 144 dB lehet (a CD ugyanezen adata 96 dB). A DVD-audio kvantálási felbontása 256-szor finomabb, mint az audio CD-é (24 bites a 16 bit helyett) . Mindent egybevéve, a DVD-audio egy másodperce 1100-szor több adatot tárol a hangról, mint egy hagyományos CD.
A cikket erre a linkre kattintva olvashatjátok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.