Szerző: roberto

2001. június 26. 11:07

Red Hat Database -- PostgreSQL 7.1 alapokon

[Red Hat] Az elmúlt héten több helyről is felröppent a hír, hogy a Red Hat saját adatbáziskezelő rendszerrel fog előállni a közeljövőben. Arról viszont csak találgatások folytak, hogy vajon saját fejlesztésű vagy esetleg a PostgreSQL-re épített rendszerről van szó. Red Hat tegnap végül bejelentette a Red Hat Database nevű termékét.

Red Hat[Red Hat] Az elmúlt héten több helyről is felröppent a hír, hogy a Red Hat saját adatbáziskezelő rendszerrel fog előállni a közeljövőben. Arról viszont csak találgatások folytak, hogy vajon saját fejlesztésű vagy esetleg a PostgreSQL-re épített rendszerről van szó. Red Hat tegnap végül bejelentette a Red Hat Database nevű termékét.

A kurrens Red Hat Linuxra (7.1) optimalizált, PostgreSQL 7.1-re épülő megoldást elsősorban középszintű szervezetek, munkacsoportok, osztályok számára ajánlja a Red Hat. Az új termék a nagyvállalati, speciális IT-tudást és erőforrást igénylő adatbázisok és a nem eléggé kifinomult, ám jóval kisebb erőforrásokat igénylő megoldások közötti űrt hivatott betölteni. A Red Hat Database fontosabb jellemzői:

  • Red Hat Telepítő, kiegészített PostgreSQL 7.1 és Red Hat 7.1 dokumentációval -- könnyen és gyorsan üzembe helyezhető
  • továbbfejlesztett zárolási képességek
  • szabványkövetés: SQL 92, ODBC és JDBC API
  • objektumorientált tulajdonságok támogatása
  • többféle programnyelv támogatása (C/C++, PHP, Perl, Python, Tcl/Tk, Embedded SQL)
  • hálózaton keresztüli mentés

A Red Hat Database ára 2295 dollár. Az ár magában foglalja a Red Hat Database 7.1-et, a Red Hat Linux 7.1-et, a dokumentációt, a frissítéseket, illetve a telefonos és webes telepítési támogatást. Megrendelhető közvetlenül a Red Hat-től.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról