Szerző: Barna József

2001. június 22. 10:37

Magyar legenda: Creative D.A.P. Jukebox teszt

[Email] A RiO oldalán jelent meg egy rendkívül informatív teszt a Creative hordozható MP3-lejátszójáról, a D.A.P. Jukeboxról. A cikk írója nem csupán a hardverrel kapcsolatos tapasztalatait osztja meg az olvasóval, hanem egyben szakszerű bevezetést is ad az MP3 audiotömörítési formátum rejtelmeibe. Íme a konklúzió egy részlete:
A Jukebox egy nagyon jó és régóta várt első lépés a hordozható digitális audió irányába. Könnyű megszokni a szolgáltatásait, de nem minden gyengéjét lehet elfeledni. Leginkább talán a rangon aluli kivitelezés bántó: az elnagyolt, pazarló kialakítás, a lassú kezelhetőség és szoftverhibák, a kis hangerő, az igénytelen kiegészítők. A Creative-tól első nekifutásra is többet vártam, főleg a tetemes, bruttó 150.000 forint körüli vételárat tekintve. Emellett azok számára, akik szeretik zenei kollekciójukat egyben, jól kezelhetően és mobilan tartani, és esetleg nem riadnak vissza egy kis barkácsolástól, azok számára kiváló ajánlat a Jukebox. A többieknek pedig azt ajánlom, hogy érdemes elkezdeni gyűjteni a második generációs nagykapacitású mobil digitális zenegépre, mert az sem lesz sokkal olcsóbb, de talán okosabb, és esetleg addigra a jogi huzavonák is megoldódnak a digitális hangformátumok körül.
A teljes teszt itt olvasható. Természetesen olvasóink figyelmébe ajánlom a termékről készült saját tesztünket is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról