Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 21. 12:39

Az Ericsson a Bluetooth technológián alapuló "Hot Spot Services" szolgáltatást teszteli Japánban

[Ericsson] Az Ericsson bejelentette, hogy nyilvánosan tesztelik Japánban a Bluetooth "Hot Spot Services" szolgáltatást. A "Hot Spot Service" szolgáltatás az Ericsson Bluetooth Local Infotainment Point (BLIP) megoldásán alapul. A projekt a Nippon Ericsson K.K., a Marubeni Corporation és a Handspring, K.K. együttműködése nyomán valósult meg.

A programban résztvevő cégek azzal a céllal kezdtek együttműködést, hogy ezt a forradalmian új technológiát a gyakorlatban is kipróbálják. Köszönhetően annak, hogy a Bluetooth megoldás bárki által felhasználható és továbbfejleszthető, a technológia újabb fogyasztói és üzleti felhasználásait keresik.

A tesztelés helyszínein, így bizonyos kávézókban és vasúti járatokon a tesztelésben résztvevő személyek Bluetooth eszközzel felszerelt számítógépükkel az adott helyhez kötődő hasznos információhoz juthat. A felhasználók például mozgóképeket tölthetnek le vagy az internethez csatlakozhatnak a Bluetooth hálózatán.

A megoldás során Bluetooth eszközzel rendelkező kézi-számítógépet, BLIP-et, és az Internethez illetve adatközpontokhoz csatlakozó helyi szervereket alkalmaznak. Ezeket nagyrészt a Bluetooth együttműködés tagjai illetve a CASIO Computer Co., Ltd., Compaq Computer K.K., Hewlett-Packard Japan Ltd, az ILINX, Inc. National Semiconductor Wireless Solutions Sweden AB és a Sony Communication Network Corporation (SCN) szolgáltatja.

  • Cikkünk a Bluetooth-ról
  • a címlapról