Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 20. 12:13

Apple G4 Cube: megy vagy marad?

Számos Apple viszonteladó arról panaszkodik, hogy a Power Mac G4 Cube számítógépek nem kaphatók a disztribútoroknál. Egyesek szerint az Apple be szeretné szüntetni a Cube gyártását és forgalmazását.

Mások szerint a jelenség teljesen természetes és a hiány csupán egy közeljövőben esedékes modellfrissítés előszele. A nemrégiben megújult iMac sorozat debütálása előtt is hasonló hiányok voltak tapasztalhatók a kereskedelmi csatornákon.

A múlt hónapban egyre kevesebb G4 Cube volt elérhető a disztribútoroknáál. Először a CD-újraíróval szerelt modellek tűntek el, azután pedig a DVD-meghajtóval ellátott konfigurációk váltak elérhetetlenné.

Tavaly júliusi bemutatása óta a G4 Cube értékesítési adatai folyamatosan csalódást okoznak az Apple-nek. A vállalat februárban bevallotta, hogy a valósnál háromszor nagyobb eladott darabszámmal számoltak.

A január és március közötti negyedév során az Apple 12 ezer Power Mac G4 Cube konfigurációt adott el, ami kevesebb, mint a fele a megelőző negyedévben értékesítet 29 ezres szintnek.

Februárban Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója egy befektetői konferencián ugyan bevallotta, hogy a G4 Cube nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de kijelentette, hogy az Apple továbbra is gyártja és árulja majd ezeket a gépeket.

Meggondolta volna magát az Apple? Ilyen dicstelen véget érne a G4 Cube? Vagy valóban csak egy áttervezés utáni modellfrissítésről van szó? A cég képviselője nem kommentálta ezeket a felvetéseket.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.