:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 8. 13:31

Jön a Car Park Capital, a frusztrált városvezetők új kedvence

A parkolási káoszra egyetlen megoldás létezik csupán: még több parkoló építése - legalábbis a Car Park Capital nevű városszimulátorban.

Volt idő, amikor a GM komolyan azzal kampányolt, hogy a forgalmi dugók elkerülésének egyetlen módja az útépítés, így zavartalanul autózhat mindenki amerre lát, ám valószínűleg azzal akkoriban még nem igazán számoltak, vagy legfeljebb igen elhanyagolható szempontként, hogy az autókat valahol tárolni is kell, amikor éppen nem közlekednek velük.

00:27
 

Car Park Capital

Még több videó

A GM logikája alapján erre természetesen a még több parkoló építése a megoldás, amivel el is érkeztünk egy holland programozó, Hilko Janssen Car Park Capital nevű készülő játékához, melynek tulajdonképpen egyetlen célja az, hogy

minden talpalatnyi földet parkolóvá változtassunk.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Erre az autók számának növekedése miatt elengedhetetlen szükség van, de legalábbis a műfaját tekintve leginkább a városszimulátorokra hajazó játékban erről kell meggyőzni a helyi lakosokat többek között óriásplakátokkal - a lakók cserébe könnyebben elnézik, hogy a házaikat ledózerolják és egy többszintes parkolóházat húznak a helyükre.

A nyilvánvaló szatírára ráerősít az is, hogy Janssen hazájában, Hollandiában a statisztikák szerint több a kerékpár, mint ahányan az országot lakják. És bár a 60-as 70-es években állítólag felmerült, hogy amerikai mintára komoly úthálózat-fejlesztésbe kéne fogni, szerencsére ez idővel lekerült a napirendről.

A játéknak egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, de a fejlesztő szerint érdemes a közeljövőben ellenőrizni a Steam-et.

Via PCGamer.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról