:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 14. 14:09

Az Adobe-t is meglendítette az AI

A tervezőgrafikai szoftverek nagyágyúja frissítette éves előrejelzését a vártnál jobb negyedéves eredmények után.

Meglehetősen impozáns, 17 százalékos emelkedéssel zártak a csütörtöki tőzsdei kereskedést az Adobe részvényei 458,74 dolláros értéken, miután a cég megemelte a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó bevételi előrejelzését.

Az Adobe összesített bevétele 2024 második negyedévében éves szinten 10 százalékkal 5,31 milliárd dollárra nőtt, mely felülmúlta az 5,29 milliárd dolláros korábbi becsléseket. A Creative Cloud-előfizetéseket is magában foglaló Digital Media üzletág 11%-kal 3,91 milliárd dollárra nőtt a várt 3,89 milliárd dollárral szemben. A társaság az új kreatív üzletág felgyorsulására számít a pénzügyi év hátralévő részében.

Az Adobe az egész pénzügyi évre vonatkozóan így immár 21,4 és 21,5 milliárd dollár közötti bevételre számít, szemben a korábbi 21,3-21,5 milliárd dollár közötti előrejelzéssel.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A tervezőgrafikai szoftverek piacának vezető szereplője arra alapozza optimizmusát, hogy megnőtt az ügyfelek érdeklődése és vásárlókedve a Premiere Pro, az Animate és az After Effects szoftverek irán. Emellett  az Adobe azon törekvése, hogy AI-funkciókat építsen minél több termékébe, egyre nagyobb támogatást kap az ügyfelek körében. 

A Firefly generatív AI-modelljét eddig integrálták többek közt a Photoshopba és az Illustratorba, ami szintén hozzájárulhatott a vártnál jobb eredményekhez, a cég szerint a Creative Cloud előfizetők közül többen frissítették csomagjukat, hogy hozzáférjenek a Firefly képességeihez.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

0

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több pontos is törvénysértő.