Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 10. 11:28

Akár ötezren chatelhetnek egyszerre a Messenger új közösségi funkciójával

Csoportoktól független közösségi chatszobák létrehozását kezdi el elérhetővé tenni a Meta a Messenger csevegőben.

Új típusú közösségi csatornákat tervez bevezetni a Meta a közeljövőben, amellyel a közös érdeklődésű felhasználók valós idejű kommunikációját könnyítené meg Facebook-csoportban való részvétel nélkül. A Communities, azaz „Közösségek” funkció segítségével a felhasználók kapcsolatba léphetnek másokkal anélkül, hogy ehhez társított Facebook-csoportra lenne szükségük.

A Meta még 2022-ben vezette be a közösségi csevegéseket a Messengeren, hogy a Facebook-csoportok résztvevői számára megkönnyítse a valós idejű kommunikációt, az új funkcióval azonban már az is lehetővé válik, hogy a netezők külön tereket hozzanak létre valós idejű kommunikációhoz a Messengeren anélkül, hogy kapcsolódnának egy adott Facebook csoporthoz. Ez főleg a szervezetek, iskolák és más privát csoportok számára lehet hasznos a jövőben egy szervezettebb és strukturáltabb kommunikácóhoz.

Meghívás útján akár 5000 ember is csatlakozhat egy közösséghez. Minden közösség kap egy saját „Home” kezdőcsatornát, ahol az adminisztrátorok frissítéseket és bejelentéseket oszhatnak meg. Bár a funkció nagyban hasonlít a WhatsAppon belül elérhető közösségi chatekhez, a Meta szerint kulcsfontosségű különbség, hogy a Messenger közösségek a Facebook közösségi gráfjához kapcsolódnak, miközben a WhatsApp telefonszámot igényel a közösségekbe való meghíváshoz.

Az új funkció világszerte fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára.

messenger

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról