Szerző: Koi Tamás

2024. június 6. 14:47

Tényleg aláírt egy női mellet az Nvidia főnöke

Az Nvidia tőzsdei szárnyalását illetően tényleg nincsenek szavak, ezzel párhuzamosan szépen nő a vállalat újdonsült rajongóinak a száma is. Olyanoké, akik egészen másra vágynak, mint egy gyors videokártya.

Amikor a céged értéke éppen átlépi a HÁROMEZER MILLIÁRD DOLLÁRT, ezzel már csak rongyos százmilliárdra vagy attól, hogy te vezesd a világ legértékesebb cégét, óhatatlanul a népszerűségi listák élére, de legalábbis a figyelem középpontjába kerülsz, bárhol is jelenj meg.

Jensen Huang lazaságához eddig sem fért sok kétség, az Nvidia 61 éves elnök-vezérigazgatójához például már szinte hozzánőtt jellegzetes fekete bőrkabátja, ám amikor a tajvani Computex egyik zsúfolt standján egy nő arra kérte, írja alá a mellét, még ő is visszakérdezett: biztosan jó ötlet ez?

huang_mell

Aztán a szavakat tettek követték, a kosztümre pedig odakerült az aláírás, ami talán nem született volna meg, ha nincs ez az őrületes AI-bumm, Huang pedig továbbra is kizárólag videokártyákat húzna elő a bőrkabátja belső zsebeiből.

Tulajdonképpen kijelenthető, hogy Huang segítségével ma már - legalábbis a képernyőkön - szinte bárki bárkinek a melleit aláírhatja, köszönhetően az egyre kifinomultabb deepfake-eljárásoknak, melyek mögött jó eséllyel éppen az Nvidia valamelyik AI-gyorsítója számolja a matekot.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról