Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 24. 14:30

Véget ért a történelem eddigi leghosszabb konzolháborúja

45 év után az Intellivision felvásárlásával tett pontot a küzdelem végére az Atari.

Az Intellivision márka és az Intellivision Entertainment LLC több mint 200 játéka is az Atari tulajdonába került, ezzel pont került a legelső komoly konzolháború végére, ami egészen 1979 óta tartott a két fél közt. A Mattel által kiadott eredeti Intellivision konzol egy teljes évtizeden át az Atari VCS-vel (2600) rivalizált a piacon, mielőtt még a Nintendo és a Sega beléptek volna a ringbe, később viszont a 16 majd 32 bites konzolok megjelenése mindkét cég sikerét beárnyékolta.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mike Mika, az Atari tulajdonában lévő játékstúdió, a Digital Eclipse stúdiójának vezetője szerint az üzlettel lehetőség adódott arra, hogy egyesüljön a két versenytárs, aminek az Atari, az Intellivision és úgy általánosságban az aranykor rajongói is örülhetnek, hiszen véget ér a rivalizálás.

Az üzletnek nem képezi részét az Intellivision Amico retrókonzol, ami évek óta áll fejlesztés alatt. Az Intellivision Entertainment LLC különálló és újramárkázott cégként folytatja az Amico-n való munkát, és az Atari által biztosított licencet fogja használni az Intellivision játékok kiadásához.  Az eszközt eredetileg 2020-ban szerették volna piacra dobni, amibe beleszólt a koronavírus-járvány, ám mint tavaly kiderült, a cégnek nincs elegendő pénzügyi forrása a konzolok legyártásához.

Az Atari tervei közt szerepel, hogy kiterjessze a régi Intellivision játékok digitális és fizikai forgalmazását, új játékokat dobjon piacra, emellett további lehetőségeket vizsgál az Intellivision branddel kapcsolatban.

Via Engadget.

intellivision

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról