Szerző: Koi Tamás

2024. május 13. 14:24

Ennyire jó Windows 95 reklámot nem láttál még

Az Eurovíziós dalfesztiválon megint nagyot alakítottak a finnek, akik ezúttal Win95mant juttatták a fináléba.

Óriási médiahack ez az Eurovíziós dalfesztivál, hiszen évről-évre sikerült elérniük a szervezőknek, hogy úgy beszéljen fél Európa az ottani performanszokról, hogy a lényeg, vagyis a zene voltaképpen teljesen háttérbe szorul.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Itt van például a finnek delegáltja, Teemu Keisteri, aki Windows95man művésznéven lép fel 2013 óta, legújabb szerzeménye, a No Rules! pedig februárban úgy győzött le mindenkit a finn közszolgálati tévé, az Yle dalversenyén, hogy a zsűri szavazata alapján tökutolsó lett, a közönség azonban kiszavazta a világűrbe. 

A hétvégi döntőben aztán nem sikerült megismételni ezt a bravúrt, ki tudja, talán azért, mert a telefonon keresztül voksoló országokban élők úgy vélték, mégsem lenne helyénvaló, ha pont a Linux hazájából egy Windows95man nevű énekes győzedelmeskedne.

03:23
 

Windows95man - No Rules! (LIVE) | Finland

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról