Szerző: Koi Tamás

2024. április 23. 14:18

Emlékszik még valaki az Apple Vision Pro-ra?

Elülni látszik az Apple első AR/VR headsetje, a Vision Pro körül kialakult felhajtás - a méregdrága kütyüre egyre kevesebben kíváncsiak a boltokban.

Pár hónappal ezelőtt óriási felhajtás mellett kezdődött meg az értékesítése, mostanra azonban teljesen leült az érdeklődés az Apple első AR/VR headsetje, a Vision Pro iránt, már ha lehet hinni a Bloomberg mindig jól értesült Apple-specialistájának, Mark Gurmannak.

Gurman több Apple üzletben látottak és hallottak alapján e heti hírlevelében azt írja, hogy azok az üzletek, melyek korábban naponta akár tucatszámra adták el a 3500 dollárba kerülő headsetet, most jobb esetben hetente pár beeső vevőt szolgálnak csak ki.

visionpro_user2

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A potenciális vásárlók hasonlóan hiányoznak az üzletekből, legalábbis a tapasztalatok szintén azt mutatják, hogy a bemutatókra az eleinte jelentkező közönség töredéke kíváncsi csupán és általános jelenség, hogy akik regisztrálnak egy demóra, gyakran meg sem jelennek végül az üzletben.

Gurman saját példáján levezetve úgy látja, hogy a meglévő tulajdonosok is egyre ritkábban veszik fel és használják az eszközt, mivel nagyjából mindenki számára világossá vált mostanra, hogy a Vision Pro túl nagy és kényelmetlen a rendszeres viselethez. Ráadásul jelenleg még nincs is miért viselni rendszeresen, mivel hiányzik a platformról az a funkció vagy applikáció, mely ezt katalizálná.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.