Szerző: Koi Tamás

2024. április 17. 14:48

Billentyűzetek után egerekre is jön a dedikált AI-gomb

Az AI-őrület a PC-gyártók mellett kezdi utolérni a perifériagyártókat is, így a dedikált AI-gombbal ellátott billentyűzetek után érkeznek az első AI-egerek is.

Csak idő kérdése volt, hogy az AI-vonatra mikor szállnak fel a PC-ipar kisebb-nagyobb perifériagyártói, köztük a billentyűzet- és egérgyártók, melyek közül az egyik legpatinásabb a számos remek beviteli- és mutatóeszközzel büszkélkedő Logitech.

A cég a Logi Options+ vezérlőszoftver új, ma megjelent verziójával sütötte el az AI-startpisztolyt, ebben a kiadásban debütált ugyanis az AI Prompt Builder, mely a ChatGPT alapjaira épülve képes bizonyos előre szkriptelt feladatok elvégzésére, például a kijelölt szöveg összefoglalására, átalakítására stb.

logi_a750_ai

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az AI Prompt Builder az egér vagy billentyűzet bármelyik programozható gombjára ráilleszthető (amennyiben az adott eszköz a támogatott perifériák közé tartozik). A Logitech ugyanakkor kiadta az M750 egér speciális, AI-kiadását, melyen már gyárilag megtalálható a funkciót alapértelmezetten előhívó gomb. 

Ez az egér egyelőre az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kerül csak forgalomba, amit magyarázhat részben az is, hogy az AI Prompt Builder egyelőre kizárólag angol nyelven működik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról