Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 16. 14:32

Közeledhet a Spotify évek óta várt újítása

A "Music Pro" néven említett kiegészítővel jöhet a veszteségmentes fájlok lejátszása.

Az Apple 2021 májusában bővítette veszteségmentesen tömörített zenékkel a Music szolgáltatásának kínálatát, igyekezve erősebb konkurenciát állítani a legfőbb rivális Spotify-nak - ami egyelőre még nem kínál zenehallgatást ilyen minőségben. A Spotify tavaly lebegtette be először, hogy hamarosan érkezik a „Spotify HiFi" szint, amiből végül semmi nem lett. A későbbi pletykák a „Supremium” nevű csomagot emlegették, ami elhozhatja a még jobb hangzású zenei élményt.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Spotify androidos forráskódjában felfedezett jelek szerint azonban „Music Pro” néven jöhet a meglévő előfizetések mellé vásárolható feláras kiegészítő, aminek egyik fontos eleme a veszteségmentes audió lesz, akár 24-bites, 44.1 kHz-es FLAC-fájlok támogatásával. A konkurens Apple Music a veszteségmentes fájlok lejátszását a 16 bit/44,1 kHz-től  CD-minőség) egészen a 24 bites/192 kHz-ig terjedő tartományban teszi lehetővé.

A Music Pro előfizetés egyben tartalmazhat egy új remix funkciót a számok felgyorsítására, mixelésére és átkeverésére, illetve AI-funkciókat a lejátszási listák létrehozásához. Arról azonban nem tudni semmit, hogy élesben mikor válik elérhetővé a Music Pro.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról