Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 15. 14:21

Reklámokat tesztel a Microsoft a Windows 11 start menüjében

Újabb helyen bombáznák a fejlesztők promóciókkal a Windows 11 felhasználóit, de egyelőre még nem biztos, hogy a stabil kiadásokba is bekerülnek a Start menübe szánt új ajánlások.

A Microsoft elkezdte tesztelni a hirdetések megjelenítését a Windows 11 Start menüjében, ami a cég kommunikációja szerint elvezetheti a felhasználókat a Microsoft Store-ban elérhető „nagyszerű” alkalmazásokhoz. Az appok ajánlásait kísérleti jelleggel a Windows 11 Insider Preview Build 22635.3495-ös buildjét használó szűk felhasználói kör láthatja.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A promóciók a Start menü „Ajánlott” szekciójában jelennek meg a legutóbb telepített és gyakran megnyitott alkalmazások közt. A tesztfázisban résztvevők az ajánlásokat kikapcsolhatják a Gépházon keresztül a menüre vonatkozó, egyéni preferenciáknak megfelelő személyre szabást lehetővé tevő menüben.

A redmondiak nem először kísérleteznek azzal, hogy hirdetéseket ékeljenek a Windows egyik leggyakrabban használt elemébe, 2022 őszén a cég saját termékeit, például a OneDrive-ot kezdte el népszerűsíteni legördülő menükben.

A hirdetések első körben csak az amerikai tesztelők számára jelennek meg, és a fent említett buildet telepítőknek, de a Microsoft már előre szabadkozik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a jövőbeli stabil Windows 11 kiadásoknak is részét képezi majd a funkció.

windows-11-start-menu-ads-app-promotions

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról