:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 11. 14:45

Többé nem butítja le a képeinket a Messenger

De miért kellett erre ennyit várni?

Az évek során számos extrával sikerült felturbózni a Facebook Messenger üzenetküldőt, egy idegesítő problémára azonban sokáig keresték a magyarázatot a felhasználók, méghozzá arra, hogy miért olyan csapnivaló a csevegőben átküldött képek minősége.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A közösségi óriás a napokban több újítást jelentett be, és végre megérkezett a nagy felbontású fotók küldésének lehetősége, amit a galéria feletti jobb felső sarokban megjelenő „HD” gomb jelez a küldeni kívánt tartalom kiválasztásakor, erre a kapcsolóként szolgáló ikonra kell rányomni akkor, ha jó minőségben szeretnénk eljuttatni a címzetthez az üzenetet.

Hogy pontosan mit takar a HD minőség, arról nem osztott meg pontos részleteket a cég, de a különbség szemmel látható. A WhatsApp esetében a HD képküldési opció 4096 képpontos felbontást enged, így eredeti felbontásban lehet eljuttatni a 4032 x 3024 pixeles képeket.

A frissítéssel a Messenger már a 100 MB-os fájlok küldését is támogatja, így már nem okoznak problémát a méretesebb .zip fájlok sem. Az újításokat globálisan elérhetővé teszi a cég, így a következő napokban-hetekben mindenkinél megjelennek, akik a mobilalkalmazás naprakész és frissített verzióját használják.

messenger-hd-photos

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 00:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.