Szerző: Koi Tamás

2024. április 11. 14:51

E-bringákkal bővül a MOL Bubi

Újabb jelentős átalakulás vár a legnagyobb budapesti közbringa-hálózatra, a MOL Bubira.

Csak Bubi 3.0 néven emlegeti az üzemeltető MOL a legnagyobb elérésű fővárosi közbringa-rendszernek a rövidesen esedékes továbbfejlesztését, melynek célja, hogy 2026-tól minden második fővárosi számára elérhető közelségbe kerüljön a szolgáltatás.

molbubi

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A tervek szerint az üzemeltető ehhez a jelenlegi mintegy 220-ról 1000-re növeli két éven belül a gyűjtőállomások számát, úgy, hogy azok már a peremkerületek határaihoz is egyre közelebb kerüljenek - végeredményben 2026-ra pedig átlagosan 150 méterenként lehet majd találkozni gyűjtőállomással a fővárosban.

Szintén a tervek részét képezi, hogy a flotta a következő időszakban megduplázódik, illetve megjelennek a hagyományos mellett az elektromos rásegítésű bérelhető kerékpárok is.

A BKK már hónapokkal ezelőtt elkezdte a Bubi 3.0. létrejöttéhez szükséges előkészítő munkákat, az új rendszer beszállítóit, így többek között az e-bringák gyártóit közbeszerzési eljárással választja ki a társaság.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról