Szerző: Koi Tamás

2024. április 10. 14:35

Mától kötelező felcímkézni az internetcsomagokat a tengerentúlon

Mától kötelező a nagyobb amerikai internetszolgáltatóknak feltüntetniük az értékesítési pontjaikon és az interneten egy egységes formátumú tájékoztató címkét a díjcsomagjaik tartalmáról.

Nyolc évnyi huza-vona után végre sikerült elérnie az amerikai hírközlésszabályozó szervnek, az FCC-nek, hogy a tengerentúli internetszolgáltatók megfelelő alapossággal és főleg egységesen tájékoztassák leendő előfizetőiket az egyes szolgáltatások tartalmáról.

Az április 10-től kötelezően alkalmazandó címke leginkább az uniós energiahatékonysági jelöléshez hasonlítható, de ahhoz képest persze jóval több adatot kell rajta szolgáltatni.

broadband_label

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Ezek egyebek mellett a szolgáltatással elérhető tipikus le- és feltöltési sebesség, az átlagos hálózati késleltetés, a szolgáltatási szerződés hatálya, a határozott időtartam alatti és az annak lejártát követő havi díj, illetve a csomagban foglalt adatforgalom - mely értelemszerűen elsősorban a mobilos ajánlatoknál bír relevanciával.

Bár ezek az adatok a szolgáltatók weboldalán és szerződési feltételeikben korábban is megtalálhatók voltak, az FCC szerint a paraméterek egységes feltüntetése hozzájárulhat ahhoz, hogy az előfizetők könnyebben össze tudják hasonlítani a rivális szolgáltatások tartalmát, illetve elkerüljék a rejtett költségeket.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról