Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 5. 14:20

Első helyre repítette a Samsungot a Galaxy S24

A dél-koreai gyártó visszavette vezető helyét az Apple-től a globális okostelefon-piacon, de ehhez az új termékcsalád időzítése is hozzájárult.

Főleg a megjelenési ciklusok ütemezésének köszönhető, hogy a Samsung ismét a világ első számú okostelefon-gyártója, miután meghaladta az Apple részesedését a piacon. Az almás mobilok gyártója tavaly szeptemberben lett globális listavezető az iPhone 15 termékcsalád bevezetekor, majd az egész évre vonatkozó elemzés is megerősítette pozícióját.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Korea Times szerint azonban a 2024. február végére a Samsung 20 százalékkal uralja a globális mobilpiacot, megelőzve az Apple 18 százalékát. Számszerűsítve az Apple 17,41 millió iPhone-t adott el, míg a Samsung készülékeiből 19,69 millió kelt el. A dél-koreai cég előnyéhez hozzájárult az időzítés is, hiszen februárban kerültek piacra a legújabb Galaxy S24 modellek, amelyekből eddig 6,53 millió darabot adhattak el.

Az új termékek bevezetésének hatását jól mutatja az is, hogy az amerikai piacon januárban a Samsung szelete 20 százalékról 36 százalékra emelkedett, miközben az ünnepi időszak lecsengése után az Apple 64 százaléka 48 százalékra esett vissza.

Összességében azonban az okostelefon-eladások világszerte csökkenő tendenciát mutattak, különösen Kínában. A legfrissebb, 2024 márciusi adatok szerint az Apple még mindig a lista élén állt Japánban, de ez a piac összezsugorodott.

Via AppleInsider.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról