:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 27. 14:14

Hangüzenetekkel bővült a Google Chat

Régi elmaradást pótolja a Google Chat, de egyelőre csak a Google Workspace fizetős felhasználói küldhetnek egymásnak hangüzeneteket.

A Google Workspace üzenetküldő szolgáltatása, a Google Chat eddig kizárólag szöveg- és képalapú volt, a zökkenőmentesebb kommunikáció érdekében azonban most kibővül a hangüzenetek küldésének lehetőségével. A keresőcég lényegében egy régi elmaradást pótol, hiszen szinte minden piacon lévő komolyabb csevegő rendelkezik már ilyen funkcióval.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég a tavalyi előzetes teszt után szélesebb körben is elkezdi bevezetni a hangüzenetek rögzítésének és küldésének lehetőségét a fizetős Google Workspace-fiókok számára. A hangrögzítésre szolgáló gomb a fotó/galéria gomb mellett jelenik egy mikrofon ikonnal, küldés előtt pedig lehetőség van a felvétel visszahallgatására.

A funkció eleinte csak mobilplatformra érkezik Android és iOS rendszereket futtató eszközökre, a webes böngészőkben később válik elérhetővé. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Enterprise Standard vagy Enterprise Plus szolgáltatással rendelkező Google Workspace-felhasználók számára érhető csak el, tehát az ingyenes és személyes fiókok használói egyelőre nem férnek hozzá.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 11:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.