Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 27. 14:14

Hangüzenetekkel bővült a Google Chat

Régi elmaradást pótolja a Google Chat, de egyelőre csak a Google Workspace fizetős felhasználói küldhetnek egymásnak hangüzeneteket.

A Google Workspace üzenetküldő szolgáltatása, a Google Chat eddig kizárólag szöveg- és képalapú volt, a zökkenőmentesebb kommunikáció érdekében azonban most kibővül a hangüzenetek küldésének lehetőségével. A keresőcég lényegében egy régi elmaradást pótol, hiszen szinte minden piacon lévő komolyabb csevegő rendelkezik már ilyen funkcióval.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A cég a tavalyi előzetes teszt után szélesebb körben is elkezdi bevezetni a hangüzenetek rögzítésének és küldésének lehetőségét a fizetős Google Workspace-fiókok számára. A hangrögzítésre szolgáló gomb a fotó/galéria gomb mellett jelenik egy mikrofon ikonnal, küldés előtt pedig lehetőség van a felvétel visszahallgatására.

A funkció eleinte csak mobilplatformra érkezik Android és iOS rendszereket futtató eszközökre, a webes böngészőkben később válik elérhetővé. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Enterprise Standard vagy Enterprise Plus szolgáltatással rendelkező Google Workspace-felhasználók számára érhető csak el, tehát az ingyenes és személyes fiókok használói egyelőre nem férnek hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról