Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 27. 14:14

Hangüzenetekkel bővült a Google Chat

Régi elmaradást pótolja a Google Chat, de egyelőre csak a Google Workspace fizetős felhasználói küldhetnek egymásnak hangüzeneteket.

A Google Workspace üzenetküldő szolgáltatása, a Google Chat eddig kizárólag szöveg- és képalapú volt, a zökkenőmentesebb kommunikáció érdekében azonban most kibővül a hangüzenetek küldésének lehetőségével. A keresőcég lényegében egy régi elmaradást pótol, hiszen szinte minden piacon lévő komolyabb csevegő rendelkezik már ilyen funkcióval.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cég a tavalyi előzetes teszt után szélesebb körben is elkezdi bevezetni a hangüzenetek rögzítésének és küldésének lehetőségét a fizetős Google Workspace-fiókok számára. A hangrögzítésre szolgáló gomb a fotó/galéria gomb mellett jelenik egy mikrofon ikonnal, küldés előtt pedig lehetőség van a felvétel visszahallgatására.

A funkció eleinte csak mobilplatformra érkezik Android és iOS rendszereket futtató eszközökre, a webes böngészőkben később válik elérhetővé. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Enterprise Standard vagy Enterprise Plus szolgáltatással rendelkező Google Workspace-felhasználók számára érhető csak el, tehát az ingyenes és személyes fiókok használói egyelőre nem férnek hozzá.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról