Szerző: Koi Tamás

2024. március 22. 14:09

2024 van, és helyesírás-ellenőrzőt kap a Windows Jegyzettömb

Aki azt gondolná, hogy a Windowsba épített alap jegyzetelő alkalmazásnak, a Notepad megannyi év után egyszerűen már nem tud hová fejlődni, az téved.

A Windows beépített jegyzetelő alkalmazása, a Notepad (magyarul Jegyzettömb) évtizedek alatt az egyik legalapvetőbb eszköze az operációs rendszernek arra, hogy a felhasználók gyors jegyzeteiket papírra szöveges dokumentumra vessék. 

Mint olyan, az alkalmazás maga nem különösebben bonyolult, a Microsoft azonban megannyi évtized után is tud újdonságokat építeni bele.

Most például azt jelentette be a cég, hogy jön a helyesírás-ellenőrző és az automatikus javítás funkció a szoftverbe.

spellcheck-notepad
forrás: microsoft

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Aki látott már életében ilyen rendszert, valószínűleg a Notepad új funkciójával is elboldogul majd, mely szokás szerint aláhúzza a - szerinte - tévesen leírt szavakat, ha pedig a felhasználó rábök az aláhúzott szóra, a rendszer mindjárt fel is ajánl helyette - szerinte - oda illő helyettesítést.

A Microsoft szerencsére felismerte, hogy nem minden, a Notepaddel megnyitott fájltípus esetén szerencsés alapesetben bekapcsolni a helyesírás-ellenőrzést, így például logfájlok vagy kódokat tartalmazó állományok esetében ez a funkció nem működik majd.

A helyesírás-ellenőrzés a Windows Jegyzettömb 11.2402.18.0 verziójával válik elérhetővé, elsőként a Windows Insiders programban részt vevő felhasználók számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról