:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 18. 13:12

Játékok jöhetnek a LinkedInre

Igen, játékok.

Egyes kódrészletek arra utalnak, hogy a Microsoft a LinkedIn szakmai közösségi platformon sem hagyná ki azt a lehetőséget, hogy játékokat  népszerűsítsen, bár ez másodszorra is épp annyira meglepőnek hangozhat, mint elsőre. A redmondi cég által felvásárolt szolgáltatást már több mint egymilliárdan használják világszerte networkingre, közösségépítésre, önreklámra vagy toborzásra, a meglévő felhasználói tábor elkötelezettségét pedig sejthetően játékokkal növelné a cég, de még nem világos, hogy a gyakorlatban ez miként valósul meg.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eddig kiderített információk alapján elsősorban a Wordle szójátékhoz hasonló puzzle-játékokban gondolkodhatnak a fejlesztők, a Queens, Inference és Crossclimb néven említett programokat már aktívan fejlesztik. Egyes cégek saját alkalmazottaik, vezetőik játékban elért eredményei után gyűjthetnének pontszámokat, ami alapján rangsort állítana fel a szolgáltatás. 

Ugyan a bevezetés dátumát nem tudni, de a LinkedIn magát az elképzelést megerősítette, és csak annyit kívánt  hozzáfűzni, hogy szeretné „szórakoztatóbbá tenni” a platformot.

A redmondi szoftveróriás meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkezik a játékok piacán, és bár minden adott hozzá, hogy szórakoztató programokat építsen a platformba, kérdés, hogy az ötlet mennyire lesz vonzó az elsősorban a szakmai építkezést megcélzó oldal felhasználói számára.

linkedin

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 11:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.