Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 18. 13:12

Játékok jöhetnek a LinkedInre

Igen, játékok.

Egyes kódrészletek arra utalnak, hogy a Microsoft a LinkedIn szakmai közösségi platformon sem hagyná ki azt a lehetőséget, hogy játékokat  népszerűsítsen, bár ez másodszorra is épp annyira meglepőnek hangozhat, mint elsőre. A redmondi cég által felvásárolt szolgáltatást már több mint egymilliárdan használják világszerte networkingre, közösségépítésre, önreklámra vagy toborzásra, a meglévő felhasználói tábor elkötelezettségét pedig sejthetően játékokkal növelné a cég, de még nem világos, hogy a gyakorlatban ez miként valósul meg.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az eddig kiderített információk alapján elsősorban a Wordle szójátékhoz hasonló puzzle-játékokban gondolkodhatnak a fejlesztők, a Queens, Inference és Crossclimb néven említett programokat már aktívan fejlesztik. Egyes cégek saját alkalmazottaik, vezetőik játékban elért eredményei után gyűjthetnének pontszámokat, ami alapján rangsort állítana fel a szolgáltatás. 

Ugyan a bevezetés dátumát nem tudni, de a LinkedIn magát az elképzelést megerősítette, és csak annyit kívánt  hozzáfűzni, hogy szeretné „szórakoztatóbbá tenni” a platformot.

A redmondi szoftveróriás meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkezik a játékok piacán, és bár minden adott hozzá, hogy szórakoztató programokat építsen a platformba, kérdés, hogy az ötlet mennyire lesz vonzó az elsősorban a szakmai építkezést megcélzó oldal felhasználói számára.

linkedin

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról