Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 14. 14:30

Elérhető a Proton Mail asztali kliense

A béta után már általánosan hozzáférhető a desktopos app, Windowsra és macOS-re egyaránt - azonban az eredeti bejelentéssel ellenben csak a prémium felhasználók számára.

Három hónappal a béta teszt elindulása után általánosan is hozzáférhetővé vált a Proton Mail dedikált asztali alkalmazás Windows és macOS rendszerek alatt, miközben a linuxos verzió bétája a mai nappal veszi kezdetét. 

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár a cég korábban azt állította, hogy a kliens 2024 elején minden Proton Mail felhasználó számára elérhető lesz, végül csak a fizető felhasználókra korlátozza a használatot, amit az infrastruktúra és az üzemeltetés erőforrás-igényességével magyaráz. Az alkalmazást 14 napos próbaidőszak keretében lehet kipróbálni, utána valamelyik prémium csomagra való előfizetéssel használható tovább, csomagtól függően havi 8-13 euróért.

A Proton közleménye szerint az app ugyanúgy végponttól végpontig terjedő titkosítással (E2EE) védi az e-maileket, akárcsak a böngészőből használható szolgáltatás, és lehetővé teszi az e-mailek offline elérését is. Igaz, kerülőúton eddig is lehetséges volt az e-maileket online kapcsolat nélkül elérni külsős asztali klienseken (Microsoft Outlook, Apple Mail) keresztül, a Proton Mail Bridge használatával, a dedikált asztali app viszont közvetlenül garantálja a funkciót a levelek gyorsítótárazásával.

A Proton a titkosított automatikus továbbítást is biztosítja a fizetős felhasználóknak, mind az asztali, mind a böngészős verzióban, bár a továbbítás titkosítása csak akkor érvényes, ha a továbbított e-mailek más Proton-felhasználókhoz kerülnek.

protonmail

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról