Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 12. 13:29

Tilos lesz beltéri kamerákat felszerelni az Airbnb szállásokon

Szigorít szabályzatán a világ egyik legnépszerűbb szállásközvetítője.

Az Airbnb lehetővé teszi, hogy a házigazdák biztonsági kamerák, rögzítőeszközök és zajérzékelők segítségével ellenőrizhessék a vendégeket a szálláshelyen eltöltött idő alatt, április 30-tól viszont új szabályok lesznek érvényesek a kontrollt illetően, méghozzá globálisan - olvasható a szolgáltatás frissített szabályzatában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A lakáskiadóknak tiltottá válik a beltéri biztonsági kamerák elhelyezése, melynek értelmében le kell szerelniük az eszközöket a folyosókról és közös helyiségekből, azokat kikapcsolt állapotban sem lehet felszerelni. A hálószobák bekamerázása már korábban is tiltottnak számított, a rejtett kamerák használata pedig szigorúan tilos. A változások minden olyan eszközre érvényesek, amelyek "videót, képeket vagy hangot rögzítenek vagy továbbítanak", beleértve a babamonitorokat, csengőkamerákat és egyéb kamerákat.

A kültéri kamerák használata továbbra is lehetséges, amennyiben a házigazda információt szolgáltat annak pontos elhelyezéséről. A házigazdák rendelkezhetnek zajérzékelőkkel a szálláshely belsejében, ha közös helyiségről van szó. A házigazdáknak nem kell közölniük, hogy hol találhatók a zaj decibelfigyelőik. A szabályzat megszegése a szolgáltatásból való kitiltással jár a házigazdák számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról