:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 11. 11:22

Kis híján üres kézzel mentek haza a streamingszolgáltatók az idei Oscar-gáláról

Mindössze egyetlen díjat zsebelhettek be az Amerikai Filmakadémia hétvégi díjátadóján a nagy streamingszolgáltatók.

Nem a streamingszolgáltatók és nem is Martin Scorsese (illetve nem a Barbie) Oscar-gálájaja volt az idei, a kettő között pedig van is némi összefüggés, hiszen a veterán rendező Megfojtott virágok című filmje, melynek jogaival az Apple TV+ rendelkezik, végül egyetlen szobrot sem nyert az Amerikai Filmakadémia tegnap éjszakai díjátadó gáláján.

Pedig az este jónak ígérkezett a nagy SVOD-szolgáltatók számára, melyek közül a Netflix és az Apple TV+ összesen 32 kategóriában szállt ringbe az idei Oscaron ám végül csak a legjobb élőszereplős rövidfilm díját sikerült elcsípnie Wes Anderson filmjének, a Henry Sugar csodálatos életének, mely a Netflixen látható.

henry_sugar

A világ legnagyobb online streaming-tékája az elmúlt hét évben összesen 23 Oscrart nyert, ebből csak tavaly hatot, a Nyugaton a helyzet változatlan című Erich Maria Remarque regény filmadaptációjával.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Apple TV+ -nak ugyanakkor egyszer már sikerült az, ami a Netflixnek az elmúlt években egyszer sem dacára a több jelölésnek és a több díjnak: a cég 2022-ben bezsebelte a legjobb film díját a CODA-val.

Ez a díj idén hat másikkal együtt az Oppenheimert illette, köztük a legjobb férfi fő- és mellékszereplő valamint a legjobb rendezés díjával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 14:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.