Szerző: Koi Tamás

2024. március 8. 14:47

Végre részletezte a Posta a webáruházakra vonatkozó előírásokat

Kevesebb mint három héttel a jogszabály érvénybe lépésének határideje előtt részletes tájékoztatót tett ki a weboldalár a Magyar Posta, melyből a webáruházak üzemeltetői többé-kevésbé minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak a postai szolgáltatás kötelező feltüntetésével kapcsolatban.

Három hét múlva hatályba lép az a kormányrendelet, mely december óta a Temu mellett a leginkább borzolja a webáruház-üzemeltetők és tulajdonosok idegeit, a Magyar Posta honlapján pedig jobb későn mint soha jelleggel a hét végén megjelent egy tájékoztató, mely a jogi passzusokat továbbra is mellőzve igyekszik eligazítani a tanácstalan kereskedőket a március 28-i határidő előtt.

A weboldal (ami egy több pontból álló GYIK valójában) választ ad többek között arra a kérdésre, hogy miként lehet árazni a postai futározást abban az esetben, ha a webáruház nem köt egyedi szerződést a Postával. 

mpl_furgon

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A tájékoztató alapján az árfeltüntetéskor ilyenkor a korábban közölt vállalási árakat köteles alkalmazni a webshop, ugyanakkor a kiszállítás egyéb költségeit érvényesítheti, amennyiben azok jól láthatóan elkülönülnek a postai díjaktól.

Vagyis az 1990 Ft-os standard MPL szállítási kölstégre gond nélkül rárakhat a webshop mondjuk ugyanennyi adminisztrációs költséget, ha úgy tartja kedve, feltéve, hogy az az ászf-ben és a vásárláskor megjelenő tájékoztatások (pl. kosároldal) esetében az külön jelenik meg.

A fentieken túl kiderül az is, hogy a webáruház nem köteles sem leszerződni Postánál, sem regisztrálni.

Via 24.hu

a címlapról