:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 8. 14:47

Végre részletezte a Posta a webáruházakra vonatkozó előírásokat

Kevesebb mint három héttel a jogszabály érvénybe lépésének határideje előtt részletes tájékoztatót tett ki a weboldalár a Magyar Posta, melyből a webáruházak üzemeltetői többé-kevésbé minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak a postai szolgáltatás kötelező feltüntetésével kapcsolatban.

Három hét múlva hatályba lép az a kormányrendelet, mely december óta a Temu mellett a leginkább borzolja a webáruház-üzemeltetők és tulajdonosok idegeit, a Magyar Posta honlapján pedig jobb későn mint soha jelleggel a hét végén megjelent egy tájékoztató, mely a jogi passzusokat továbbra is mellőzve igyekszik eligazítani a tanácstalan kereskedőket a március 28-i határidő előtt.

A weboldal (ami egy több pontból álló GYIK valójában) választ ad többek között arra a kérdésre, hogy miként lehet árazni a postai futározást abban az esetben, ha a webáruház nem köt egyedi szerződést a Postával. 

mpl_furgon

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A tájékoztató alapján az árfeltüntetéskor ilyenkor a korábban közölt vállalási árakat köteles alkalmazni a webshop, ugyanakkor a kiszállítás egyéb költségeit érvényesítheti, amennyiben azok jól láthatóan elkülönülnek a postai díjaktól.

Vagyis az 1990 Ft-os standard MPL szállítási kölstégre gond nélkül rárakhat a webshop mondjuk ugyanennyi adminisztrációs költséget, ha úgy tartja kedve, feltéve, hogy az az ászf-ben és a vásárláskor megjelenő tájékoztatások (pl. kosároldal) esetében az külön jelenik meg.

A fentieken túl kiderül az is, hogy a webáruház nem köteles sem leszerződni Postánál, sem regisztrálni.

Via 24.hu

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 20:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.