:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 5. 14:45

Szabotázs miatt állhatott le a berlini Tesla-gyár

Vélelmezhetően egy szabotázsakció miatt leállt a Tesla Berlin melletti gyára kedd reggel - a tűzeset nem terjedt át az üzemre, de a leállás így is tetemes kárt okozhat a gyártónak.

Kedden reggel leégett egy nagyfeszültségű vezetékeket tartó oszlop Berlintől délkeletre, a Tesla helyi gyártókomplexumának közvetlen szomszédságában - a tűzeset miatt evakuálni kellett az autógyárat is, ahol naponta nagyjából 850 villanyautó készül.

HÍrügynökségi jelentések szerint a tűzeset helyszínére a rendőrség is kivonult, mivel felmerült a gyanú, hogy szabotázsakció állhat a háttérben, azt ugyanakkor hivatalosan nem erősítették meg a sajtónak, hogy a tűzszerészek is kiszálltak a leégett szerkezethez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Tesla két évvel ezelőtt átadott Berlin melletti gyára mindenesetre eddig is környezetvédelmi aktivisták egyik kedvelt célpontja volt, így a megnyitó óta számos tüntetés is zajlott az üzem körzetében, jóllehet ezek teljesen erőszakmentesek voltak és anyagi kár nem keletkezett.

Helyiek éppen januárban szavazhattak az üzem bővítésével kapcsolatos tervekről, melyet a többség elutasított, részben mivel az új raktárbázis és vasúti terminál építése a környéken lévő fák kivágásával járt volna,

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 16:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.