Szerző: Koi Tamás

2024. március 4. 14:24

GTA-t futtat az igazi gaming router

Az otthoni routerek és a gaming metszete általában annyi, hogy vannak bizonyos hardverek, amelyek - papíron legalábbis - az online játékok igényeihez lettek optimalizálva, a KittenLabs projektje azonban jóval túlmutat ezen.

A gaming router egy rendkívül megosztó hálózati eszköz legalábbis abban az értelemben, hogy egyesek szerint az egész koncepció úgy ahogy van, parasztvakítás, míg játékosok egy csoportja esküszik rá, hogy a sikerük a hálózati háttér ezen, ügyféloldali komponensén áll vagy bukik.

A KittenLabs számára a gaming router viszont teljesen mást jelent, a csapat ugyanis megépítette az első olyan routert, mely képes - némi szoftveres és hardveres tuning révén - a GTA Vice City futtatására.

03:48
 

_Real_ gaming router - GTA Vice City on a TP-Link router

Még több videó

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Persze a játék nem mai darab (konkrétan 22 éves), de a setup-hoz használt TP-Link TL-WDR4900 sem ma sugározta ez első biteket az éterbe (egy 2013-as modellről van szó). A router hardvere egyébként azért különlegesen alkalmas erre a célra, mivel a PowerPC-alapú processzora képes a 36 bites címzésre és remekül elboldogul a PCIe-n csatlakoztatott különféle eszközökkel.

Ahogy tette jelen esetben is, hiszen a grafikus feladatokat értelemszerűen le kellett passzolni egy AMD Radeon HD 7470-nek. Ezzel párhuzamosan a kernel miatt telepíteni kellett egy OpenWRT-t a routerre, azt megpimpelni egy kis Debian Linuxszal és még néhány szoftveres trükkel, melynek részleteivel most senkit nem untatnánk, és máris kész minden gaming routerek leggamingabbje.

Via KittenLabs.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról