Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 27. 14:25

Karperecként mutogatta a Motorola a hajlítható kijelzőjét

Multifunkcionális eszközökben látja a jövőt a Motorola.

A Mobile World Congress kiállításainak jó része olyan koncepcióeszköz, ami egyelőre messze van attól, hogy tömeggyártásba kerülő termék legyen, de jól mutatja, hogy milyen trendekben gondolkodnak a gyártók a jövőről. A Motorola tavaly a feltekeredő kijelzős Moto Rizr telefont vitte kiállítani az eseményre, ami nagy érdeklődést váltott ki az újságírókból, ezt a koncepciót idén az „adaptív kijelző” ötletével fejelte meg a gyártó. Az Adaptive Display nevű hajlítható kijelzőről először tavaly októberben beszélt cég, amit most az újságírók szélesebb köre kipróbálhatott a barcelonai seregszemlén.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A 6,9 hüvelykes, műanyag-alapú pOLED kijelzős tekerhető kijelzőt a cég csuklón elhelyezve demózta, amolyan karperecként, de emellett U vagy akár S alakúra hajtogatva is használható. Alapállapotában hagyva a mobil leginkább egy hagyományos androidos készülékre hasonlít, persze kérdés, hogy ha a jövőben valóban csűrjük-csavarjuk a készülékeket, milyen védelemmel és milyen komponensek kerülnek majd a belsejébe.

A hagyományos, eddig látott foldable modellekkel szemben annyi előnye lehet a megoldásnak, hogy nem csak feltekerve, de álló- , illetve sátormódban is használható, így a helyzettől függően alakítható, a cég legalábbis ezt a multifunkcionalitást hangsúlyozta.

01:34
 

Hands On With Motorola's Rollable Phone

Még több videó

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról