Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 23. 12:24

Jelszó nélkül is bejelentkezhetünk a PlayStation-fiókunkba

Megérkeztek a passkey-ek a Sony PlayStation konzolokra is, ami a jelszavak kiváltásával még egy fokkal biztonságosabbá teszi a szolgáltatás használatát.

A Sony Interactive Entertainment is megkezdte a jelszó nélküli hitelesítés támogatásának bevezetését, ami a jövőben lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférési kulcs (passkey) segítségével hitelesítsék magukat a PlayStation Network-fiókjukba való bejelentkezéskor. A játékosok így mobileszközön vagy számítógépen is bejelentkezhetnek a számukra kényelmes eszközképernyő-feloldási módszerrel, mint az ujjlenyomat, az arcbeolvasás vagy a PIN-kód.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szolgáltatás honlapja szerint a hozzáférési kulcsot a PS5, PS4, számítógép vagy mobileszköz fiókkezelési beállításainak biztonsági szakaszában lehet beállítani, a részletes utasítások a hozzáférésikulcs-támogató oldalakon található k a gyakran ismételt kérdésekkel együtt.

A kizárólag jelszóval történő hitelesítés az egyik legnagyobb biztonsági probléma, sok felhasználó nem fordít figyelmet a jelszavak újrafelhasználásának kockázatára, vagy a kétfaktoros hitelesítés bekapcsolására. A jelszó nélküli bejelentkezés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az eszközüket, így például a telefonjukat, vagy laptopjukat használják az alkalmazások, webhelyek és más digitális szolgáltatások fő hitelesítési eszközeként.

playstation-passkey-teaser_6278146

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról