:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 23. 12:24

Jelszó nélkül is bejelentkezhetünk a PlayStation-fiókunkba

Megérkeztek a passkey-ek a Sony PlayStation konzolokra is, ami a jelszavak kiváltásával még egy fokkal biztonságosabbá teszi a szolgáltatás használatát.

A Sony Interactive Entertainment is megkezdte a jelszó nélküli hitelesítés támogatásának bevezetését, ami a jövőben lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférési kulcs (passkey) segítségével hitelesítsék magukat a PlayStation Network-fiókjukba való bejelentkezéskor. A játékosok így mobileszközön vagy számítógépen is bejelentkezhetnek a számukra kényelmes eszközképernyő-feloldási módszerrel, mint az ujjlenyomat, az arcbeolvasás vagy a PIN-kód.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A szolgáltatás honlapja szerint a hozzáférési kulcsot a PS5, PS4, számítógép vagy mobileszköz fiókkezelési beállításainak biztonsági szakaszában lehet beállítani, a részletes utasítások a hozzáférésikulcs-támogató oldalakon található k a gyakran ismételt kérdésekkel együtt.

A kizárólag jelszóval történő hitelesítés az egyik legnagyobb biztonsági probléma, sok felhasználó nem fordít figyelmet a jelszavak újrafelhasználásának kockázatára, vagy a kétfaktoros hitelesítés bekapcsolására. A jelszó nélküli bejelentkezés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az eszközüket, így például a telefonjukat, vagy laptopjukat használják az alkalmazások, webhelyek és más digitális szolgáltatások fő hitelesítési eszközeként.

playstation-passkey-teaser_6278146

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 09:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.