Szerző: Koi Tamás

2024. február 14. 13:36

2026-tól fokozatosan lekapcsolja a projektorok lámpáit az EU

Környezetvédelmi okokra hivatkozva 2026 január 1-től tilos lesz az Európai Unió tagállamaiban gyártani vagy importálni lámpákat tartalmazó projektorokat, de aki használtan szeretne ilyen eszközt vásárolni, az is jobb, ha kétszer meggondolja.

Fontos szabályozás lép kötelezően érvénybe valamivel kevesebb mint két év múlva az Európai Unió tagállamaiban, mely a nagyteljesítményű fémhalogén lámpákat tartalmazó projektorok importjára és használt értékesítésére egyaránt hatással lehet.

A 2026 január 1-jétől hatályba lépő szigorúbb környezetvédelmi előírások értelmében az EU megtiltja egy sor higanytartalmú eszköz vagy alkatrész gyártását vagy behozatalát, köztük az első generációs DLP vagy LCD-s projektorokba való lámpákét is.

dlp_projektor

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A jellemzően évekkel ezelőtt kifutott megjelenítőkhöz ugyanakkor a mai napig kaphatók cserelámpák, melyek élettartama típustól függően nagyjából 2000-4000 óra - 2026-tól azonban ezeknek a helyi gyártása és importja is tilos lesz, ami a még használatban lévő DLP-s és LCD-s projektorok meglehetősen gyors amortizációjához vezethet majd.

A rendelkezés a már raktáron lévő termékeket nem érinti, illetve értelemszerűen a modernebb, LED-es, lézeres (beleértve természetesen az UST-megoldásokat) projektorokat és tartozékaikat sem.

Via FlatpanelsHD.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról