:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 14. 13:36

2026-tól fokozatosan lekapcsolja a projektorok lámpáit az EU

Környezetvédelmi okokra hivatkozva 2026 január 1-től tilos lesz az Európai Unió tagállamaiban gyártani vagy importálni lámpákat tartalmazó projektorokat, de aki használtan szeretne ilyen eszközt vásárolni, az is jobb, ha kétszer meggondolja.

Fontos szabályozás lép kötelezően érvénybe valamivel kevesebb mint két év múlva az Európai Unió tagállamaiban, mely a nagyteljesítményű fémhalogén lámpákat tartalmazó projektorok importjára és használt értékesítésére egyaránt hatással lehet.

A 2026 január 1-jétől hatályba lépő szigorúbb környezetvédelmi előírások értelmében az EU megtiltja egy sor higanytartalmú eszköz vagy alkatrész gyártását vagy behozatalát, köztük az első generációs DLP vagy LCD-s projektorokba való lámpákét is.

dlp_projektor

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A jellemzően évekkel ezelőtt kifutott megjelenítőkhöz ugyanakkor a mai napig kaphatók cserelámpák, melyek élettartama típustól függően nagyjából 2000-4000 óra - 2026-tól azonban ezeknek a helyi gyártása és importja is tilos lesz, ami a még használatban lévő DLP-s és LCD-s projektorok meglehetősen gyors amortizációjához vezethet majd.

A rendelkezés a már raktáron lévő termékeket nem érinti, illetve értelemszerűen a modernebb, LED-es, lézeres (beleértve természetesen az UST-megoldásokat) projektorokat és tartozékaikat sem.

Via FlatpanelsHD.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 09:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.