Szerző: Koi Tamás

2024. február 12. 14:09

Még le sem játszották a Super Bowlt, az AI már behasalta a végeredményt

Nem érdemes - legalábbis egyelőre - sportfogadási tanácsokat kérni a mesterséges intelligenciától, legalábbis ezt bizonyítja az év egyik legnagyobb amerikai sporteseménye.

Magyar idő szerint hétfő éjjel zajlott az év egyik legnagyobb amerikai sporteseménye, a Super Bowl LVIII, mely végül a hosszabbításban, a Kansas City Chiefs 25-22 -es győzelmével zárult a San Francisco 49ers-szel szemben.

Az esemény rendszerint már hetekkel korábban lázba hozza az amerikaiakat, a végeredményel kapcsolatos tippelgetésbe pedig most először a mesterséges intelligencia is bekapcsolódott.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Egyelőre azonban bármekkora irgalmatlan tudásbázisból is dolgozik, nem érdemes sportfogadási tippeket építeni az AI válaszaira, az erről szóló reddit-threadek szerint ugyanis mind a Google-féle Gemini, mind a Microsoft Copilotja úgy vélte a hétvégén, hogy a döntőt már napokkal ezelőtt lejátszották, ráadásul

a Google chatbotja szerint a 49ers nyert 34-28 -ra, míg a Microsoft Copilot határozottan állította, hogy a Chefs húzta be a kupát 24-21 -es győzelme alapján.

Hogy a helyzet még abszurdabb legyen, a Gemini még számos - értelemszerűen teljesen kamu - statisztikát is közölt a meccsről, ami újabb értelmet ad annak az örök intelemnek, hogy semmit nem szabad készpénznek venni, amit a mesterséges intelligencia egy feltett kérdésre válaszol.

screenshot_2024-02-12_at_13.29.37

Most, hogy a Super Bowl idén tényleg lement, próbáltam kiszedni én is a Copilotból az eredményt, de a Microsoft több webes forrásból dolgozó mesterséges intelligenciája a konkrét kérdést követően sem volt hajlandó elárulni annál többet, hogy a Chiefs győzött.

Via Techchrunch.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.