Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 12. 12:02

Felgyújtottak egy Waymo önvezetőt a dühös kaliforniaiak

A lakosoknak kezd elegük lenni az autonóm robottaxikból.

Vandálok tettek használhatatlanná egy Waymo önvezető taxit San Franciscóban a hétvége folyamán. Először egy férfi ugrott fel a jármű motorháztetejére, majd betörte annak szélvédőjét, a műveletet tapssal jutalmazó tömegből utána többen festékszóróval estek neki az autónak, betörték annak ablakait, végül pedig fel is gyújtották azt. A helyi lapok beszámolói szerint a tűzoltók ugyan percek alatt megérkeztek a helyszínre, addigra az autót már ellepték a lángok. Mivel a jármű nem szállított utast, így személyi sérülés nem történt.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A támadás indítékáról egyelőre nem nyilatkoztak a felek, de sejthető, hogy az elmúlt hónapban egyre feszültebbé vált hangulat vezethetett idáig. A kaliforniai közüzemi bizottság (DMV) tavaly augusztusban szavazta meg a Cruise és a Waymo robotaxijainak kiterjesztett működését, így a hét minden napján, a város egész területén lehetővé vált a fizetős taxiszolgáltatás működtetése. Azonban már az indulás sem volt zökkenőmentes: az első hétvégén egyre jelentek meg a közösségi felületeken a robotaxik meghibásodásairól szóló videók, a döntést ellenzők  félelmei pedig beigazolódni tűnnek. Pár nappal később San Francisco vezetése petíciót nyújtott be az engedély felülvizsgálására.

Később a Cruise egyik autója magával rántott egy gyalogost, így a Cruise engedélyét felfüggesztette a DMV, de a Waymo járműveivel szemben is fokozódott az ellenérzés, miután egy jármű a múlt héten elütött egy kerékpárost. A város lakosai a a hét minden napján, 24 órában üzemelő robottaxik elleni tiltakozás jeleként több helyen narancssárga kúpokat helyeztek az autók tetejére, így próbálják ellehetetleníteni az önjárókat.

00:57
 

Waymo driverless car vandalized, set on fire in San Francisco's Chinatown

Még több videó

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.