Szerző: Koi Tamás

2024. február 2. 13:19

Minden drónját visszahívja a Snap. Örökre.

Visszahívja szelfidrónjait a Snap, miután az eszközökről kiderült, hogy a bennük lévő akkumulátor tűzveszélyes. Ezzel a cég kalandozásai a levegőben véget értek.

Túlmelegedő akkumulátorok miatt visszahívja Pixy nevű drónjait a Snap, mely az összes vásárlónak visszaadja a vételárat és nem ad el több repülő eszközt - jelentette be a cég az illetékes amerikai fogyasztóvédelmi hivatallal, a CPSC-vel karöltve.

snap_pixy

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Snap komoly reményekkel vágott bele a drónozásba 2022-ben, ám viszonylag hamar, négy hónappal később kiderült, hogy az irány zsákutca, a szelfikészítésre használt hardverek (legyen szó drónokról vagy éppen okostelefonokról) gyártását inkább más, gyakorlottabb piaci szereplőkre hagyja a cég.

A cég ugyan soha nem közölte, hány Pixy drónt adott el, de a CPSC közleménye szerint nagyjából 71 ezer repülő eszköz lehet érintett, melyeket ingyenesen vissza lehet küldeni a Snapnek (az akkumulátoruk nélkül), akár működik a drón, akár nem, akár megvan a vásárlást igazoló nyugta, akár nincs.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról