:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 2. 13:19

Minden drónját visszahívja a Snap. Örökre.

Visszahívja szelfidrónjait a Snap, miután az eszközökről kiderült, hogy a bennük lévő akkumulátor tűzveszélyes. Ezzel a cég kalandozásai a levegőben véget értek.

Túlmelegedő akkumulátorok miatt visszahívja Pixy nevű drónjait a Snap, mely az összes vásárlónak visszaadja a vételárat és nem ad el több repülő eszközt - jelentette be a cég az illetékes amerikai fogyasztóvédelmi hivatallal, a CPSC-vel karöltve.

snap_pixy

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Snap komoly reményekkel vágott bele a drónozásba 2022-ben, ám viszonylag hamar, négy hónappal később kiderült, hogy az irány zsákutca, a szelfikészítésre használt hardverek (legyen szó drónokról vagy éppen okostelefonokról) gyártását inkább más, gyakorlottabb piaci szereplőkre hagyja a cég.

A cég ugyan soha nem közölte, hány Pixy drónt adott el, de a CPSC közleménye szerint nagyjából 71 ezer repülő eszköz lehet érintett, melyeket ingyenesen vissza lehet küldeni a Snapnek (az akkumulátoruk nélkül), akár működik a drón, akár nem, akár megvan a vásárlást igazoló nyugta, akár nincs.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 01:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.