Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 29. 14:46

Új internetes temető mutatja a Microsoft halott termékeit

A Killed By Google nyomán megérkezett a redmondiak eltemetett termékeit listázó weboldal.

A techszektor hírei iránt érdeklődők már jó eséllyel hallottak a Killed by Google nevű felületről, ami folyamatosan dokumentálja a keresőcég halálraítélt és félbehagyott projektjeit, alkalmazásait, termékeit és szolgáltatásait. Ugyanerre a célra indult el nemrég a Microsoft Graveyard nevű nem hivatalos weboldal, ami a másik technológiai óriás már nem támogatott termékeit listázza, szétválasztva a már eltemetett és a kivezetés alatt lévő fejlesztéseket, a támogatás megszűnésének dátumát is feltüntetve.

Igaz, az ötlet nem teljesen új, mivel a Killed by Microsoft szintén hasonló célt szolgál, inkább a közösségi jellege különbözteti meg a már elérhető adatbázistól. Victor Frey fejlesztő a hét elején indította el a nyílt forrású gyűjteményt, amihez a GitHub-on keresztül lehet hozzájárulni plusz bejegyzésekkel és szerkesztési javaslatokkal. A „Microsoft-temetőben” listázott elemekre kattintva az internetezők további releváns Wikipédia-bejegyzésekhez vagy egyéb oldalakra juthat el, ahol bővebben olvashatnak a "kinyírások" körülményeiről.

mstemető

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.