Szerző: Koi Tamás

2024. január 29. 14:33

Egészségtelen mennyiségű, Taylor Swiftet ábrázoló AI-jal készült kamu fotó özönlötte el az X-et

Drasztikus lépésekhez folyamodott az X, miután a hétvégén elképesztő mennyiségű, Taylor Swiftet ábrázoló kamu fotó jelent meg a szolgáltatás felületén.

Taylor Swift talán a valaha volt legnagyobb rajongótáborral rendelkező énekesnő a világon, melynek akadnak bizonyos hátrányai is, melyek olykor egész abszurd helyzeteket eredményeznek az online és offline térben egyaránt.

Most például trenddé váltak az X-en az énekes többnyire hiányos vagy legalábbis erősen kihívó ruházatban ábrázoló, nyilvánvalóan mesterséges intelligenciával készült kamufotók. 

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Olyannyira, hogy az X üzemeltetése hétfőn odáig jutott, hogy - átmeneti jelleggel - egyszerűen blokkolták az énekes nevét használó keresőkifejezések többségét a szolgáltatásban.

A probléma láthatóan nem csak az X-et érinti, legalábbis a Meta és az Instagram sem ad találatokat a "Taylor Swift AI" keresőkifejezésre - a jelenségre időközben Swift is reagált, aki perrel fenyegetett meg minden olyan szolgáltatót, melyek a hamis képeket hosztolják vagy terjesztik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.