:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 29. 14:33

Egészségtelen mennyiségű, Taylor Swiftet ábrázoló AI-jal készült kamu fotó özönlötte el az X-et

Drasztikus lépésekhez folyamodott az X, miután a hétvégén elképesztő mennyiségű, Taylor Swiftet ábrázoló kamu fotó jelent meg a szolgáltatás felületén.

Taylor Swift talán a valaha volt legnagyobb rajongótáborral rendelkező énekesnő a világon, melynek akadnak bizonyos hátrányai is, melyek olykor egész abszurd helyzeteket eredményeznek az online és offline térben egyaránt.

Most például trenddé váltak az X-en az énekes többnyire hiányos vagy legalábbis erősen kihívó ruházatban ábrázoló, nyilvánvalóan mesterséges intelligenciával készült kamufotók. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Olyannyira, hogy az X üzemeltetése hétfőn odáig jutott, hogy - átmeneti jelleggel - egyszerűen blokkolták az énekes nevét használó keresőkifejezések többségét a szolgáltatásban.

A probléma láthatóan nem csak az X-et érinti, legalábbis a Meta és az Instagram sem ad találatokat a "Taylor Swift AI" keresőkifejezésre - a jelenségre időközben Swift is reagált, aki perrel fenyegetett meg minden olyan szolgáltatót, melyek a hamis képeket hosztolják vagy terjesztik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 20:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.