Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 25. 14:00

Jönnek a 3D-s meetingek a Microsoft Teamsbe

A kevert valóságon alapuló Microsoft Mesh platform tovább lép az előzetes verzióból, hamarosan minden Teams felhasználóhoz megérkezik.

A Microsoft a tavaly novemberben tartott Ignite fejlesztői eseményen jelentette be, hogy a Microsoft Mesh nevű technológia megérkezik a Teams üzleti kollaborációs platformba, de a globális bevezetésig egészen mostanáig kellett várni. A következő hetek során a Teams üzleti csomagjait használó ügyfelek elkészíthetik és használatba vehetik saját 3D-s avatárjaikat, akiket beültethetnek a meetingekre egy dedikált 3D-s téren belül.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Mesh In Teams szolgáltatás a cég közleménye szerint a hibrid munkavégzést hivatott megkönnyíteni, és némileg személyesebbé teszi a virtuális térben bonyolított brainstromingokat és megbeszéléseket. Teams Premium licenc esetén saját, személyre szabott terek létrehozása is lehetséges a Unity és a Microsoft saját eszközkészletével.

Az eddigi tesztelői értékelések alapján a Mesh a Microsoft által 2017-ben felvásárolt AltspaceVR üzleti verziójának tűnik. A cég ajánlása szerint a legjobb élményt VR-headsettel kiegészítve nyújtja a Mesh (bár egyelőre csak a Meta Quest eszköze támogatott), de nem feltétel a hardver beszerzése.

01:02
 

Microsoft Mesh

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról