:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 24. 12:12

Tévesen jelezte az Apple Maps, hogy bezárt egy étterem

Ezzel pedig a tulajdonos szerint a szolgáltatás jelentős kárt okozott a vállalkozásnak.

Egy törzsvendég telefonhívása után értesült róla Chris Pyatt vállalkozó, hogy étterme „véglegesen bezárt” üzletként van feltüntetve az Apple Maps térképen, ami jelentős bevételkiesést okozhatott a közel egy évtizede Queenslandben működő thai étterem számára. Az ausztráliai lapoknak adott interjúk szerint tavaly november-december környékén tűnt fel Pyatt-nak és feleségének, hogy drasztikusan visszaesett a bevételük, ezt pedig utólag összekötötték a nyitvatartási idő téves feltüntetésével, ami eltántoríthatta a potenciális vendégek egy részét.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mivel androidos mobilhasználóként nem állt rendelkezésükre egy Apple-eszköz sem, ezért a jelzésig sokáig nem tűnt fel nekik, hogy tévesen szerepelnek az adatok a cupertóniak térképszolgáltatásában. Pyatt a techcég ügyfélszolgálatát kereste fel problémájával, de érdemi segítségnyújtást nem kaphatott, mivel „nem Apple-ügyfél”. Helyette azt ajánlották számára, hogy online jelentse be észrevételét, de csak egy generált automatikus üzenetet kapott válaszul.

Az Apple tájékoztatása szerint a felhasználók bármilyen webböngészőn keresztül kérhetik vállalkozásuk információinak frissítését, de Pyatt szerint a Microsoft Edge böngészőből ezt nem sikerült kiviteleznie. Végül a Google Chrome-ban sikerrel járt, de napokat kellett várni a megjelenített információk frissítésére. Ugyan az étterem nyitvatartási idejét viszonylag hamar sikerült rögzíteni, felmerült egy másik komoly probléma: az Apple térképén a gombostű nem jó lokáción jelezte az étterem elhelyezkedését.

A probléma nem egyedi, az Apple fórumain, a Redditen és a Quorán több cégtulajdonos számolt be hasonló esetekről, legtöbbször hibásan jelzett nyitvatartási időszakról, rosszul feltüntetett lokációról és helytelen telefonszámról szólnak a panaszok. Kihívást jelent, hogy még mindig nem kellően átlátható, honnan építi fel adatbázisát az Apple Maps, és a cég legtöbbször azt javasolja, hogy a cégtulajdonosok készítsenek ingyenes üzleti fiókot, amin keresztül beállíthatják adataikat.

Az eset rávilágít arra, hogy a kisvállalkozások számára egyre nagyobb kihívás menedzselni megjelenésüket a különböző platformokon, kiemelten fontossá vált, hogy rendszeresen ellenőrizzék a nyilvánosan megjelenő információkat, máskülönben borsos összegeket bukhatnak.

applemaps_téves

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 07:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.