Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 23. 14:24

Megjöttek Telegramra az egyszer lejátszható hang- és videóüzenetek

A titkosított csevegésről ismert szolgáltatás a WhatsApp nyomdokait követi az új funkciókkal.

A Telegram mobilapp januári frissítése egy halom, a WhatsAppéhoz nagyon hasonló kényelmi funkciót hoz a felhasználók számára, többek közt az egyszer lejátszható videó- és hangüzeneteket. Az alkalmazásban tavaly szeptemberben jelentek meg az egyszer megtekinthető, majd utána eltűnő fényképek és videók a kétszemélyes privát csevegésekben, amit a cég most kiterjeszt a hang- és videóüzenetekre. Amint a felhasználó megtekinti a videójegyzetet és elhagyja a lejátszót, az üzenet automatikusan törlődik.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ezen felül a Telegram bevezeti a hang- és videóüzenetek rögzítésének szüneteltetését és folytatását, tehát van lehetőség kis szünetet tartani, mielőtt elküldenénk adott felvételt. Az egyik legfontosabb különbség a Telegram és a WhatsApp funkciói között az, hogy a Telegramon a feladó tetszőleges alkalommal tekintheti meg az átmeneti tartalmakat, feltéve, hogy a címzett még nem nyitotta meg azokat. Eztel ellentétben a WhatsAppon az üzenet elküldése és megtekintése után a feladó sem tekintheti meg újra adott tartalmat.

A hangüzenetek népszerűsége látványosan megnőtt a legnépszerűbb csevegőalkalmazásokban, a mondanivaló gyorsabb és kényelmesebb megosztása miatt, az egyszeri lejátszás után ködbe vesző formátumnak köszönhetően már olyan bizalmas információk is biztonságosabban oszthatók meg a másik féllel, mint akár az egyes jelszavak, vagy személyesebb beszélgetések. Az újdonságok bevezetése arról árulkodik, hogy a Telegram igyekszik minnél több elemet beépíteni más platformokról, hogy fokozza a felhasználói elköteleződést. 

telegram

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról