:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 18. 14:03

Így néz ki a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűje

A régóta pletykált okosgyűrűről most már legalább egy képet láthattunk.

Már jó pár éve lehet hallani arról, hogy a Samsung egy okosgyűrűvel egészítené ki viselhető egészségügyi kiegészítőinek portfólióját, de konkrétumokról eddig nem nagyon volt szó. A 2024-es Galaxy Unpacked eseményen a legújabb Galaxy S24 mobilok mellett a bejelentések közt lehetett tudni a Samsung Ringet is, amiről ugyan egyelőre még mindig csak egy render képet osztott meg a cég, legalább már hivatalosnak tekinthető, hogy valamikor piacra is kerül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Hogy pontosan mikor és milyen áron, azzal kapcsolatban nem derültek ki részletek, a gyártó talán a tavasz végén vagy nyáron esedékes következő nagy eseményre tartogatja az izgalmasabb információkat, amikor az új foldable eszközök is bemutatkoznak. Jobbára az eddigi szivárgások alapján azonban sejteni lehet, mi várható a készüléktől: a Galaxy Ring röviden összegezve egy érzékelőkkel telepakolt egészségügyi eszköz lesz, ami a napi aktivitásról és az edzés közbeni teljesítményről szolgáltathat adatokat, kérdés, hogy milyen plusz extrákat és funkciókat kap.

Nem a Samsung az első, aki egészségügyi funkciókkal felszerelt gyűrűvel próbálkozik, hiszen az Oura már 2022-ben kiadta a saját harmadik generációs gyűrűjét, ami képes alváskövetésre, pulzusmérésre. Az Amazon próbálkozott már hasonlóval, amikor 2019-ben bemutatta az Echo Loop nevű intelligens gyűrűt, de 2020-ban már el is búcsúzott tőle, és inkább lelőtte a projektet. Így a dél-koreaiak nem találtak fel semmi újat, de láthatóan a csúcsgyártók közt elsőként próbálhatnak majd szélesebb tömeget elérni a kategóriával.

samsunggalaxyring

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 10:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.