:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 4. 13:28

Saját billentyűt kap a Copilot

Dedikált billentyűvel jelzi a Microsoft, hogy tényleg komolyan gondolja ezt a Copilot-témát.

Újabb téren erősíti a Copilot brandet a Microsoft az elmúlt hetekben közzétett dedikált mobilappok és termék-átnevezések után. A vállalat a Las Vegas-i CES kezdete előtt jelentette be blogbejegyzésben, hogy dedikált billentyűzetet kap a Copilot, ami a windowsos PC-khez szánt billentyűzeteket érintő egyik legjelentősebb újítás az elmúlt közel három évtizedben billentyűzetkiosztást tekintve.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Windows logóval jelzett, Start menüt előhívó billentyűhöz hasonlóan a Copilot indítógomb az MI-alapú asszisztenst és annak funkciót fogja egy mozdulattal a felhasználó szeme elé tárni. Elhelyezése változó lehet OEM-enként és a különböző piacokon, de alapvetően a Windows billentyű mellett bevezetett menübillentyűt (alkalmazásbillentyűt) váltja le, a legtöbb billentyűzeten a jobb oldali alt billentyű mellett lesz elhelyezve.

A redmondi cég tájékoztatása szerint a Copilot billentyű a cég partnereinek idén tavasszal piacra kerülő új Windows 11-es PC-in és laptopjain, valamint a jövőbeli Surface-eszközökön mutatkozik be, a részletekről jó eséllyel a CES-en lehet majd hallani. A lépés szimbolikusan úgyis értelmezhető, hogy a Copilot tényleg a Windows jövőjének alapvető részévé válik, akár csak évtizedekkel ezelőtt a Start menü gombja. Azon országokban, ahol a Copilot egyelőre nem érhető el, a billentyű a Windows keresést indítja el. 

00:21
 

Introducing a new Copilot key for Windows 11 PCs

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 18:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.