:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 4. 12:49

Hamarosan nyugdíjba megy a Visual Studio 2013

Közeleg az áprilisi határidő.

A Microsoft arra hívta fel a fejlesztők figyelmét, hogy már csak hónapok vannak hátra a Visual Studio 2013 kiterjesztett támogatásából, április 9-én véget ér a régebbi környezet életciklusa. Ezzel együtt a Visual Studio 2019 átlép a bővített támogatási időszakba, tehát innentől kezdve csak biztonsági frissítések érkeznek hozzá.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Visual Studio 2015 hosszabbított támogatása 2025. október 14-én ér véget. Így végül a Visual Studio 2022 lesz az egyetlen kiadás, ami általános támogatást kap, többek közt ezért is sürgeti a cég a fejlesztőket erre a verzióra való áttérésre a projektjeikhez.

A közelgő határidő elsősorban azokat érinti, akik különféle „legacy” projekteket gondoznak és használnak, számukra potenciális biztonsági kockázatot jelenthet a későbbiekben a frissítés nélkül marad csomag használata, a Visual Studio 2019 esetében pedig működési és kompatibilitási problémák javítatlanul maradására kell majd számítaniuk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 10:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.