:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 7. 14:04

Titkosítva menti a fotókat a Proton Drive

A Google és a Microsoft megoldásánál egy fokkal biztonságosabb megoldást kínál a Proton szolgáltatása.

A végpontig terjedő titkosítást kínáló, felhőalapú Proton Drive újabb fejlesztéssel közelít a népszerűbb tárhelyek funkcionalitásához, az androidos mobilalkalmazás egy frissítéssel lehetővé teszi a felhasználó okostelefonján tárolt fotók automatikus biztonsági mentését. A fotószinkronizálási és -kezelési funkcióval a Proton is felzárkózik az olyan konkurensek mellé, mint a Google Drive és a Microsoft OneDrive.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Fontos különbség viszont az említett szolgáltatásokhoz képest, hogy a Proton Drive a tárolt fájlokat végpontig terjedő titkosítással védi, tehát harmadik fél - beleértve magát a Protont is - nem tekintheti meg a feltöltött tartalmakat. A frissítés kényelmesebbé teszi a fényképek biztonsági mentését, mivel többé nem kell minden új tartalmat manuálisan feltölteni. Ezenkívül az alkalmazás kapott egy új „Fotók” fület amely átláthatóbbá teszi a fotók böngészését, hónapok szerint rendezve.

Az újítás már mától elérhető a Proton Drive androidos alkalmazáson belül, iOS platformra később várható. A Proton Drive 1 GB-ig ingyenesen használható, a 200 GB-os csomag ára havi 4,99 dollár, míg az 500 GB-os csomag havi 12,99 dollárba kerül.

proton

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 18:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.