Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 7. 14:04

Titkosítva menti a fotókat a Proton Drive

A Google és a Microsoft megoldásánál egy fokkal biztonságosabb megoldást kínál a Proton szolgáltatása.

A végpontig terjedő titkosítást kínáló, felhőalapú Proton Drive újabb fejlesztéssel közelít a népszerűbb tárhelyek funkcionalitásához, az androidos mobilalkalmazás egy frissítéssel lehetővé teszi a felhasználó okostelefonján tárolt fotók automatikus biztonsági mentését. A fotószinkronizálási és -kezelési funkcióval a Proton is felzárkózik az olyan konkurensek mellé, mint a Google Drive és a Microsoft OneDrive.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Fontos különbség viszont az említett szolgáltatásokhoz képest, hogy a Proton Drive a tárolt fájlokat végpontig terjedő titkosítással védi, tehát harmadik fél - beleértve magát a Protont is - nem tekintheti meg a feltöltött tartalmakat. A frissítés kényelmesebbé teszi a fényképek biztonsági mentését, mivel többé nem kell minden új tartalmat manuálisan feltölteni. Ezenkívül az alkalmazás kapott egy új „Fotók” fület amely átláthatóbbá teszi a fotók böngészését, hónapok szerint rendezve.

Az újítás már mától elérhető a Proton Drive androidos alkalmazáson belül, iOS platformra később várható. A Proton Drive 1 GB-ig ingyenesen használható, a 200 GB-os csomag ára havi 4,99 dollár, míg az 500 GB-os csomag havi 12,99 dollárba kerül.

proton

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról