:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 1. 09:43

Elbocsátások jönnek a VMware-nél a Broadcom-akvizíció után

A tulajdonosi szerkezet megváltozását követően azonnal megkezdte a cégstruktúra átalakítását, illetve a konszolidációs lehetőségek felmérését a VMware új tulajdonosa, a Broadcom.

Egy-egy multicég akvizíciója után az új tulajdonos általában azonnal igyekszik optimalizálni a cégműködést, különösen azokat a területeket illetően, ahol egy összefonódás esetében átfedések adódhatnak. Mondhatni nincs ebben semmi rendkívüli és ez történik most a VMware-nél is, mely valamivel több mint egy hete került a Broadcom kezébe.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mindez jó eséllyel sovány vígasz annak a nagyjából 1300 munkavállalónak, akiket lapértesülések szerint rövidesen az utcára küldenek - a redundancia csökkentését célzó intézkedés egyébként annyira nem tekinthető óriási csapásnak a vállalat kollektívája számára, tekintve, hogy a VMware-nél globálisan több mint 38 ezren dolgoznak jelenleg.

A cégre némi strukturális átalakítás is vár, legalábbis ez derül ki a Broadcom malajziai származású vezérigazgatójának, Hock Tannak a dolgozók részére küldött belső leveléből, melyben a cégvezető azt írja, hogy a menedzsment a VMware két részlege, egy korábbi akvizíció során integrált kiberbiztonsági megoldásokat szállító egység, a Carbon Black és az End-User Computing divízió kapcsán gondolkodik "stratégiai lehetőségekben".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 11:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.