Szerző: Koi Tamás

2023. november 23. 13:12

Most nem a kifizetésekkel, hanem a befizetésekkel akad gondja a Booking.com -nak

Úgy tűnik, hogy továbbra sincs a helyzet magaslatán a világ egyik, ha nem a legnagyobb szállásközvetítő oldala, a booking.com, mely sajtóbeszámolók szerint ismét a kisebb szállásadókat szívatja.

A booking.com alighanem a nyaralók tömegei mellett szállásadók tömegei számára tette felejthetetlenné az idei nyarat, most pedig a nyári káoszos időszakot felelevenítve újabb elszámolási fiaskóba keveredett a cég - derül ki a 24.hu cikkéből. 

A változatosság kedvéért egyes szállásadók - a visszajelzések alapján nem csak Magyarországon, hanem a világ számos más országában - most éppen a jutalékok befizetésével állnak hadilábon, amit hiába utalnak, utaltak el a booking.com számlájára a megszokott módon, a rendszer ezt nem tudja megfelelően könyvelni. Az eredmény egy vagy több fizetési felszólítás, majd a szálláshely letiltása.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A visszajelzések alapján a legfőbb probléma egyébként ugyanaz, mint a nyári eset során volt: a booking.com a kis szállásadók számára gyakorlatilag elérhetetlen, az e-mailekre a 24.hu -nak nyilatkozó szállásadók szerint nem jön válasz, a cég egyéb megkeresésekre sem reagál. Úgy tűnik, a nagyobb szálláshelyek, jellemzően hotelek esetében ez a probléma kevésbé jelentkezik, nekik ugyanis dedikált kapcsolattartójuk van, aki közbe tud járni a szállásadó érdekében.

A 24.hu kereste a booking.com -ot is az ügyben, de akárcsak a szállásadó partnereknek, úgy a sajtónak sem reagált az amszterdami központú cég.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról