:

Szerző: Koi Tamás

2023. november 23. 13:12

Most nem a kifizetésekkel, hanem a befizetésekkel akad gondja a Booking.com -nak

Úgy tűnik, hogy továbbra sincs a helyzet magaslatán a világ egyik, ha nem a legnagyobb szállásközvetítő oldala, a booking.com, mely sajtóbeszámolók szerint ismét a kisebb szállásadókat szívatja.

A booking.com alighanem a nyaralók tömegei mellett szállásadók tömegei számára tette felejthetetlenné az idei nyarat, most pedig a nyári káoszos időszakot felelevenítve újabb elszámolási fiaskóba keveredett a cég - derül ki a 24.hu cikkéből. 

A változatosság kedvéért egyes szállásadók - a visszajelzések alapján nem csak Magyarországon, hanem a világ számos más országában - most éppen a jutalékok befizetésével állnak hadilábon, amit hiába utalnak, utaltak el a booking.com számlájára a megszokott módon, a rendszer ezt nem tudja megfelelően könyvelni. Az eredmény egy vagy több fizetési felszólítás, majd a szálláshely letiltása.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A visszajelzések alapján a legfőbb probléma egyébként ugyanaz, mint a nyári eset során volt: a booking.com a kis szállásadók számára gyakorlatilag elérhetetlen, az e-mailekre a 24.hu -nak nyilatkozó szállásadók szerint nem jön válasz, a cég egyéb megkeresésekre sem reagál. Úgy tűnik, a nagyobb szálláshelyek, jellemzően hotelek esetében ez a probléma kevésbé jelentkezik, nekik ugyanis dedikált kapcsolattartójuk van, aki közbe tud járni a szállásadó érdekében.

A 24.hu kereste a booking.com -ot is az ügyben, de akárcsak a szállásadó partnereknek, úgy a sajtónak sem reagált az amszterdami központú cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 09:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.