:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 21. 12:15

Van, akit egyenesen kiborít a Google Maps újítása

A felhasználói visszajelzések egy része szerint a Térkép színeinek átvariálása inkább rontja az eddig megszokott felhasználói élményt, ezért követelik a visszaállítást.

A Google több módosítást is eszközölt az elmúlt hónapokban egyik legnépszerűbb szolgáltatása, a Maps kinézetén, nyáron érkezett meg a magyar felhasználókhoz például a látványosabb navigációt kínáló immerzív nézet. A legutóbbi újdonság az alkalmazás eddig használt színek leváltása: a parkok és zöldterületek világosabb zöld árnyalatot, a vizes területek pasztellesebb kékeket, a kijelölt útvonalak pedig erőteljesebb kéket kaptak.

Az eddigi törtfehér színnel jelzett utak „beszürkültek”, az épületek és építmények kiemelkedésüktől függően továbbra is szürkék vagy világossárgák. A gyorsforgalmi utak sokkal sötétebb szürkék, némi kék felhanggal.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ugyan a változások nem túl drasztikusak, inkább olyan, mintha ráhúztak volna egy filtert az appra, a Reddit és az X már tele van a panaszokkal, amik főleg az egykor fehér színnel elkülönített utak beszürkítését kritizálják, és úgy általánosságban azt, hogy az évek óta megszokott színek után az új megjelenés kimondottan zavaró. Többen úgy érzik, hogy az utak így nehezebben láthatók a térképen nagyítás nélkül, illetve a részletek is nehezebben kivehetők.

A frissített árnyalatok a Google tájékoztatása szerint októbertől kezdtek el megjelenni a felhasználóknál fokozatos bevezéssel, ami az elmúlt hét óta még ütemesebb tempóban jut el világszerte az alkalmazást frissítő felhasználókhoz Androidon és iOS-en egyaránt. Így egyesek már hetek óta láthatják a változást, de máshol még várni kell rá. Webes felületen egyelőre nem frissült a felület.

maps_google

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 13:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.